Kalkzandsteenblokken plaatsen

De voordelen van kalkzandsteenblokken

Kalkzandsteen blokken worden veel gebruikt als bouwsteen. Ook wij maken geregeld gebruik hiervan. De naam zegt het al: deze blokken bestaan uit kalk en zand. Ze worden ook wel silka genoemd, een verwijzing naar het bekendste merk op dit gebied. Deze steen is lichtgrijs van kleur. Kalkzandsteen blokken zijn voor meerdere soorten constructies inzetbaar. In deze blog vertellen we je meer over de soorten constructies waar deze blokken voor gebruikt kunnen worden en de voordelen die gepaard gaan met lijmwerken die kalkzandsteen gebruiken. Voor dit soort lijmwerken kun je terecht bij Mulderij B.V.

Waar kunnen kalkzandsteen blokken voor gebruikt worden?

Eén van de grote voordelen van deze bouwsteen is dat ze voor toepasbaar zijn binnen diverse soorten constructies. Vaak worden kalkzandsteenblokken voor de fundering gebruikt. Het doel is om de fundering op te hogen tot aan de onderzijde van de begane grondvloer. Daarnaast kunnen kalkzandsteen blokken als kimblokken voor de kimlaag worden ingezet. Ook kunnen deze bouwstenen gebruikt worden voor zowel niet-dragende als dragende binnenwanden. In het geval van dragende binnenwanden is het wel van belang dat de juiste soort kalkzandsteen toegepast wordt. Kalkzandsteen is niet goed bestand tegen water. Daarom worden deze stenen niet vaak buiten gebruikt.

De voordelen van kalkzandsteen metselen

Eén van de grootste voordelen van blokken van kalkzandsteen is dat ze sterk zijn. Hierdoor zijn ze perfect voor diverse constructieve toepassingen, zoals we hierboven al hebben beschreven. Dit materiaal heeft weinig onderhoud nodig en bovendien is dit een circulair product. Kalkzandsteen kan hierdoor opnieuw gebruikt worden. De grondstoffencirkel blijft op deze manier gesloten. Omdat deze blokken ook gemaakt worden van grondstoffen die in grote getalen aanwezig zijn (kalk, zand en water), kan kalkzandsteen als duurzaam product getypeerd worden. Dit leidt tot een lagere MKI-waarde en een lage MPG-score als je het vergelijkt met andere bouwmaterialen.

Aangenamer binnenmilieu dankzij kalkzandsteen blokken

Bijkomend voordeel van kalkzandsteen metselen is dat deze blokken een goede geluidsisolatie opleveren. Dit komt doordat deze blokken zo massief zijn. Deze bouwstenen werken zowel geluidwerend tegen geluiden van binnen als van buiten. Daarnaast dragen deze blokken bij aan een aangenaam binnenmilieu. Deze blokken beschikken over ademende eigenschappen. Dit zorgt voor een betere vochtregulatie binnen. Ook de warmteregulering van deze blokken is van een hoog niveau. Er hoeft tijdens de koudere maanden van het jaar minder gestookt te worden om de woning op temperatuur te houden. De warmte blijft beter behouden. Dat scheelt je een hoop op je energierekening.

Flexibel inzetbaar en aanpasbaar

Een ander voordeel van deze bouwstenen is dat ze gemakkelijk aan te passen zijn. Hier kunnen zonder problemen zware voorwerpen aan opgehangen worden. Bovendien kunnen de stenen op maat gemaakt worden voor ingewikkelde constructies. Daarnaast kunnen de blokken gefreesd worden, bijvoorbeeld om leidingwerk in te plaatsen. De hoge bouwsnelheid scheelt ook een slok op een borrel. Met één lijmploeg kunnen er al vijf tot zeven woningen per week worden opgezet. Kalkzandsteen levert geen afval op omdat ze op de perfecte maat worden aangeleverd. Tot slot is kalkzandsteen een brandwerend materiaal. Dit vergroot de brandveiligheid van diverse constructies.

Lijmwerken van kalkzandsteen laten plaatsen door Mulderij

Bij ons ben je aan het juiste adres voor diverse soorten lijmwerken. Ook voor lijmwerken van kalkzandsteen kun je bij ons terecht. Je hebt hierboven kunnen lezen dat kalkzandsteen blokken met vele voordelen gepaard gaan. Daarom hebben we deze blokken al voor uiteenlopende projecten gebruikt. Wil je dat we deze blokken ook inzetten voor jouw lijmwerk? Neem gerust contact met ons op en vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website.