Leerbedrijf

Snel

Veilig

VCA

Eigen beheer

Lijmwerken

Het aan elkaar verbinden van blokken kalkzandsteen of cellenbeton wordt ook wel lijmwerk genoemd. Deze blokken dienen vaak als basis bij nieuwbouw of renovatie van een gebouw en kunnen gebruikt worden voor zowel dragende als niet dragende wanden.

Kalkzandsteen lijmblokken

Waar er vroeger veel gemetseld werd met bakstenen en cement, wordt er nu meer lijmwerk toegepast van kalkzandsteen en speciale blokkenlijm. Het gebruik van kalkzandsteen lijmblokken wordt voornamelijk toegepast in funderingen, bij binnenwanden en als binnenste deel van een spouwmuur, ook wel het binnenspouwblad of binnenblad genoemd.

Sneller, duurzamer en goedkoper met kalkzandsteenblokken

Het gebruik van het lijm en kalkzandsteenblokken ten opzichte van metselwerk maakt qua kwaliteit niet veel verschil maar de reden dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van kalkzandsteen is dat het sneller en duurzamer werkt. Ten eerste zijn kalkzandsteen blokken een stuk groter en makkelijker op maat te zagen of te knippen waardoor je met minder handelingen hetzelfde resultaat behaalt en dus sneller kan werken. Ook zijn de kalkzandsteenblokken voorzien van een bepaald profiel waardoor de blokken als het ware in elkaar schuiven waardoor het maken van een scheve muur bijna onmogelijk wordt. Een ander voordeel is dat je de wanden vrij snel na het plaatsen alweer kan afwerken met bijvoorbeeld tegels.

Bekijk onze lijmwerken op de projectenpagina.

Gerealiseerde projecten

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Copyright Mulderij BV | Alle rechten voorbehouden | Website by Rockwise